Tuhti



Crownwish Hearty Cotton Candy alias Tuhti on meidän kennelimme ns.kantanarttu. Tuhti on hiukea neiti, joka corgimaisella tyylillään sulattaa kovemmankin jään. Tuhti on kaikkien kaveri. Häntä heiluen kaikki vastaantulijat olisi päästävä nuuhkimaan. Ja Niiralassa, missä asumme, onneksi Tuhtilla on monia ystäviä. Tuhti on aina valmis leikkiin, mutta jos vastaantulija heittää haasteen, on Tuhti sekunnissa valmis "hyppämään neliöön". 



Jos koiralenkillä on mukana Lilli-mäykkymme, haluaa Tuhti haukkua vastaantulijat yhdessä Lillin kanssa. Muuten Tuhti ei juurikaan hauku. 



Tuhti on hyvä rotunsa edustaja. Hän on käynyt näyttelyissä kymmenkunta kertaa (huomi! koronatime)  ja saanut hienoja arvosteluita, mutta muotovalion arvo on vielä saamatta. Sitä lähdetään tavoitteleman sitten kun raskauskilot ja muodot on saatu takaisin. 


Tuhti on meidän reissukoira, eli hän kulkee mukanamme aina kun matkustamme matkailuvaunulla. Tuhti ottaa autossa aina rennosti, vaikkei ensimmäisenä ole hyppäämässä kyytiin. Hänen kanssaan on todella helppo liikkua ihan missä vain. Pallastunturin Taivaskeron rakkakivikossakin nelijalkainen kipitteli hienosti. Ja kun ihmiset lähtevät maastöpyörilemään, jää Tuhti tyytyväisenä vaunuun köllimään. Palatessamme hän usein istuu keittiön pöydällä ja katsoo ulos, josko ne ihmiset sieltä tulisivat.


Tuhti on myös nuolijakoira (huom! ei närästystä tms.). Hän joka ilta nuolee ihmisten varpaat huolellisesti ja tarkoin. Aamulla Tuhti vaistoaa, milloin ihminen on heräilemässä. Hän tulee mahan päälle pitkin pituuttaan ja nuolee. Ai hyvänen aika, jos ihmiset on yhtaikaa hereillä, silloin Tuhti ei tiedä kumman päällä malttaisi olla. 

Kaiken kaikkiaan Tuhti on maailman ihanin ja suloisin ja kaunein ja mitä vielä koira. Uskon, että Tuhtista tulee ihan mahtava äiti pennuilleen. 


Kommentit